Какво е любовта?

Автор: Елия Цанкова – 10 години.

Категория: 7 г. – 10 г.

Някъде недалеч от тук живееше едно врабче на име Силв. То беше най-любопитното същество, което някога сте виждали. Интересуваше се от всякакви  теми, което след време щеше да затрудни избора му за професия. Някой от темите, които го вълнуваха бяха за: произхода на хипопотамите, глобалното затопляне, какво ще стане, ако смесим олио и оцет и много други значителни и незначителни теми. Като цяло Силв беше на около десет години, перата му бяха смеска между жълто, лилаво и синьо. Ходеше на училище. Беше четвърти клас. Училището му се казваше „Птицоленд“. Имаше и под заглавие, което гласеше: Тук всеки е приет без днешния   проклет човек!

Не мога да разбера какво против нас хората имаха създателите на това подзаглавие. Но както и да е.Сега ще ви представя някой от съучениците на Силв. Най-добрата му приятелка се казваше Емили. Тя  беше слаба птичка с кафява коса. Най-често беше облечена с рокли на цветенца и носеше розови очила. Най-добрият му приятел се казваше Майкъл. Той беше с тъмнокафява коса, беше доста стеснителна птичка. Като цяло те тримата си бяха най-добри дружки.

Днес те бяха взели урок за размножаването на хора и  животни.  Госпожа Матия  беше споменала една специфична дума. Май беше лабив, не, или пък лобов, не определено не беше така. Сетих се, сетих се,беше……… ЛЮБОВ!  В този момент на Силв му хрумна нов въпрос! След часа Силв извика Майкъл и Емили и ги попита:

– Хей, приятели, какво е любовта и как се създава?

– Не знаем! -отговориха и двамата в един глас.

– На мен ми звучи като нещо химическо – каза Емили

Прибирайки се към вкъщи Силв срещна бобърка и катеричката.

– Бобърке, какво е любовта и как се създава?

– Ами любовта е да изпитваш радост, когато гризеш дъски. Тя може да бъде направена от дърво и гвоздеи,а сега ме остави,защото трябва да си събера достатъчно дъски за вечеря.

– Благодаря, бобърке! До скоро!

– Здравей, катеричке! Какво е любовта и как се създава?

– Любовта е работата. За да я създадеш трябва просто да правиш нещо с голяма любов. Сега ме  остави да работя! – каза бързо катеричката

Силв се отблагодари и продължи по пътя си. В този момент, той срещна едно женско врабче на неговата възраст. Момиченцето имаше руса коса и светлосини към зелени очи. Силв я попита как се казва. Тя се казваше Деа.

– Доста си красива. Бих искал да те поканя на вечеря днес в седем часа. – каза изчервявайки се Силв

– О,благодаря за поканата. Съгласна съм! Ако искаш да се чакаме тук.

Доизясниха се и Силв тръгна ухилен. Беше шест и половина. Силв облече бяла риза на нея закачи черна папионка, среса двата косъма, които имаше. Обу си къс черен панталон и бели затворени обувки. Излезе от вкъщи и се запъти към центъра пред едни фонтани, където бяха се разбрали да се чакат. Деа се задаваше.Тя беше облечена с къса  розова рокля, беше обута с прозрачни розови обувки, косите и бяха сплетени и беше учервила  клюнчето си. Мястото, което беше избрал Силв беше градината на къщата, в която живееше. Имаше изненади за Деа. Седнаха на масата. Навечеряха се. Вечерята беше риба с картофи. Беше време за първата изненада. Силв умееше да свири на китара. Изсвири и едно парче, което беше измислил за нея. Тя остана много доволна. Втората изненада беше ръчно направен ключодържател във формата на сърце. Третата изненада не беше изненада по-скоро въпрос.

Заведе я на високи хълмове,за да се насладят на гледката.

– Според теб какво е любовта и как се създава?

– Любовта не може да бъде създадена. Любовта представлява добрите чувства към някой. Времето,което отделяш за своя любим. Любов е това,че си запазил малка част от сърцето си за някого.

Силв изпита странно чувство сякаш лазят пеперуди в корема му.  Такова чувство той не беше се сещал да е изпитвал. По бузите му се появиха средни на размер червени кръгчета.

– Изпитвам странно чувство.Все едно в корема ми лазят пепруди.

– Това е когато харесваш някого. –  каза Деа. Косата и потрепери.

– Харесвам те! – призна Силв

Силв се приближи към Деа. Разтвори криле и я прегърна.Тя също го прегърна. Вятърът вееше роклята и, докато Силв чувстваше любовта!

И така нащо врабче разбра,че за любовта не са нужни нито дъски нито ангажименти, а просто част от сърцето ти.

Напишете коментар