Фондация „Братя Мормареви“ раздаде годишните си награди за 12-ти път

И тази година Фондация „Братя Мормареви“ не наруши традицията си да дава награди на най-добрите пера сред българските ученици при откриването на новата учебна година. За 2018-та лауреат на първа награда в категория ЕСЕстана 13 годишната Джена Пискулийска от София за критичния си текст”Какво се е променило през последните години във взаимоотношенията ми с моите родители”.Тя пък номинира преподавателката си Аглика Дамаскова, която също получи приз. Втора награда за ЕСЕ спечели  Деница Русева от Варна за “Най-великият дар”.

В категорията РАЗКАЗ първа награда грабна Аделина Христова от София заразказа си “Червена”.По нейна препоръка Фондацията награди преподавателката й Лилия Гюлеметова.

Втора награда в категорията РАЗКАЗ взеТеодора Георгиева от Силистра за “Спомен за липа”.

Наградите бяха връчени от председателя на фондацията – социолога Кънчо Стойчев. Той изтъкна, че хиляди ученици вече са участвали в конкурса, и над 70 награди са били раздадени за изминалите години.

Журито в състав Бойко Василев, Захари Карабашлиев, Иво Сиромахов, Димитър Томов и Бойко Ламбовски отбеляза нарастващия интерес на младите българи към моралните аспекти на съвремието и задълбочения психологизъм, но се и възмути от зейващата пропаст между знаещите и незнаещите, между грамотните и неграмотните в България.

Напишете коментар