„Бодлите на таралежите“ дадоха резултат за 16-ти път

С по две награди – на журито и на номинираните, бяха удостоени 16-те финалисти в конкурса за ученическо литературно творчество „Бодлите на таралежите“ на Фондация „Братя Мормареви“.

В зала „Виваком Арт Хол“ в София в присъствието на родители, учители и ученици журито в състав: Здравка Евтимова, Алек Попов, Дими Стоянович, Иво Сиромахов и Бойко Ламбовски обяви таз годишните призьори.

Те са: Мария Хаджиева за съчинението „Картата“ и Версавия Янкова за „Рожденият ден на еднорога“ в групата 7 – 10 години. В по-голямата група – до 14 години, лауреати станаха: Даниел Бояджиев за „Деца по дух“ и Благой Диляков за „Непознатите“. Съответно Даниел и Мария получават Наградата на журито, а Версавия и Благой – наградите, определени с гласуване от самите номинирани.

Председателят на Фондация „Братя Мормареви“ – социологът Кънчо Стойчев представи Антологията „Бодлите на таралежите“, събрала творчеството на всички отличени в конкурса досега. Актьорът Антоан Петров – Анди пък прочете избрани откъси от номинираните творби, а журналистът Бойко Василев от името на досегашните членове на журито поздрави участниците и изтъкна значимостта на всички форми на четене – както книгата, така и разни дигитални платформи.

Иво Сиромахов задаваше на номинираните въпроси за тяхното отношение към света и писането, а Здравка Евтимова разказа истории от своето детство и сподели как е възникнала при нея мотивацията за творчество. Бившият министър на образованието Даниел Вълчев – участник в журито в предишни години, отчете образователната роля на фондацията.

На финала една от номинираните – Мария Атанасова, в дует със сестра си Гергана, зарадваха гостите с прекрасно акапелно изпълнение.

 

 

Конкурсът е съвместно организиран от Фондацията и издателство Сиела

с подкрепата на Министерството на образованието.

Четете още за конкурса тук:

https://bntnews.bg/news/…

https://btvnovinite.bg/bulgaria…

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/12730809

Напишете коментар