Знанието вбесява – твърди лауреат на наградата “Бодлите на таралежите” 2015

За девети пореден път бяха раздадени наградите на Фондация „Братя Мормареви” в ученическия конкурс за есе и разказ. Тази година Първа награда за есе спечели Катерина Адел-Джоуид от 9 ФЕГ – София – за есето “Миграции”, а за разказ с престижния приз се окичи Анна Бодакова от 42 ОУ „Хаджи Димитър” – за “Преди употреба прочети упътването”. За есето си “Знанието вбесява” пък втора награда взе Ния Петрова от Плевен, а за разказа си “Къде отива времето” с втора награда бе отличен Димитър Нейков от София. Оказа се, че и братът на Димитър Нейков – Георги Нейков, получава поощрение от журито. И двамата са ученици от “Българско школо”.

Запитана защо “Знанието вбесява” при награждаването Ния находчиво отвърна: “Защото незнанието е по-лесно”.

Лауреатите на първи награди номинираха и свои любими преподаватели, които също получиха парични призове. Това са педагозите Елена Боянова от 9 ФЕГ и Любка Иванова от 42 ОУ „Хаджи Димитър”.

Журито в състав: Ива Йолова, Захари Карабашлиев, Иво Сиромахов, Калин Терзийски и Бойко Ламбовски отбеляза находчивостта и юношеския нравствен максимализъм на тазгодишните участници.

Председателят на Фондация „Братя Мормареви” Кънчо Стойчев изтъкна, че фондацията продължава да смята за свой дълг поощряването на младите български таланти в сферата на писаната словесност, и че броят на досегашните участници в конкурса вече надхвърля 1000.

Напишете коментар