Награди в конкурса „Бодлите на таралежите“ – 2011 г.

61 произведения на ученици от цялата страна участваха в петото издание на конкурса „Бодлите на таралежите” организиран от Фондация „Братя Мормареви”.

Жури в състав: Даниел Вълчев, Ива Йолова и Бойко Ламбовски присъди следните награди в двете категории на конкурса.

Първа награда за есе получи 12-годишния Християн Трифонов от Варна.

За разказ първа награда взе 18-годишната Зара Кънчева от Карлово.

Две втори награди – съответно за есе и разказ – получиха Цветина Пенева от Карлово и Димитър Божков от Каварна.

Носителите на първи награди номинираха свои любими педагози – Красимир Цветков – директор на училище „Г.С. Раковски” във Варна, и Росица Иванова, училищен психолог в Карлово, които получиха парични награди. Призовете им бяха връчени от зам. министър  на образованието и науката г-жа Милена Дамянова и от управителя на фондацията г-н Кънчо Стойчев.

Между достойно представилите се са още Десислава Даскалова от София, Мария-Никол Стойкова от София, Рая Михайлова от София, Петър Георгиев от Ямбол и др.

Даниел Вълчев и Милена Дамянова подчертаха нуждата от повече стимули за хуманитарните умения на младите.

На петия конкурс бе направена равносметка за наградата „Бодлите на таралежите” от бивши нейни лауреати, а почти всички от тях вече са студенти в страната и в чужбина – Димитър Ганев изучава медийни науки във Виена, Мирела Занева учи психология в Пенсилвания, Ралица Иванова и Велина Попова са студентки по международно право в Хага.

Заместник министър Дамянова бе впечатлена от писмото на миналогодишната лауреатка Ралица Иванова, пратено от Холандия, и го прочете пред всички: „…Относно писането, в момента нямам много време за това, но имам куп идеи в главата си и всеки ден, наблюдавайки този нов и толкова различен за мен свят, се вдъхновявам все повече и повече…”

Поздрав към новите лауреати направи и младата Александрина Георгиева – два пъти лауреат на „Бодлите на таралежите”, която е студент по журналистика в Софийски университет.

Напишете коментар