Резултати от шестия конкурс “Бодлите на таралежите”, 2012

Жури

Отново изненади!

За втори път имаме лауреатка, която печели първа награда за втора поред година! Това е осемнадесетгодишната Зара Кънчева от Карлово, която миналата година взе награда за разказ, а сега спечели  награда за свой цикъл есета.

Втора награда за есе печели Младена Пеева за произведението си: “Помощ, дебела съм!

За разказ първа награда отива при едва 12-годишния находчив ученик от Пловдив Георги Ставрев, чийто разказ: “Айфон и стържещ от глад стомах” удиви журито.

Втора награда за разказ си поделиха пък Юлия Пискулийска и Илияна Брайкова.

Фондацията, както винаги, награждава и посочени от носителите на първа награда любими педагози на учениците. Председателят на фондацията Кънчо Стойчев раздаде призове на учителя по български език и литература Георги Башиянов от Пловдив, и – отново – на любимата преподавателка на Зара Кънчева – Росица Иванова от Карлово.

Кратък семинар по литературно майсторство с лауреати и отличени ученици проведоха Калин Терзийски, Христо Кьосев и Бойко Ламбовски.

Беше представена антологията “Бодлите на таралежите”, включваща творби на наградените участници от миналите 5 години, издадена с помощта на Национален фонд “Култура” при Министерството на културата, като актрисата Венета Атанасова прочете избрани текстове, а с няколко свои изпълнения флейтистката Майя Сергиева създаде подходящо настроение за тържеството.

Един коментар на “Резултати от шестия конкурс “Бодлите на таралежите”, 2012”

  1. Гост написа:

    Поздравления за наградените автори и за организаторите на конкурса.
    Откъде може да се закупи антологията “Бодлите на таралежите”?

Напишете коментар