Резултати от 17-я конкурс: „Бодлите на таралежите“ завиха към иронията

ХVІІ-то издание на конкурса „Бодлите на таралежите“ на Фондация „Братя Мормареви“ отличи участници с ироничен поглед към действителността.

В зала „Виваком Арт Хол“ в София в присъствието на родители, учители и ученици членовете на журито Здравка Евтимова, Иво Сиромахов, Бойко Василев и Бойко Ламбовски наградиха Ралица Спасова (група 7 – 10 години) за „Марки Сика – слънчевото момиче“ и Геновева Трифонова (11 – 14 години) за „Един ден от живота на кифлата“.

Двете лауреатки благодариха за отличието и разказаха за своите литературни пристрастия.

Награди, определени от самите номинирани, получиха и Евгения Руменова (7 – 10 години) за „Вълшебното огледало“ и Александра Найденова (11 – 14 години) за „Ах, морето!“.

Председателят на Фондация „Братя Мормареви“ – социологът Кънчо Стойчев, син на Марко Стойчев-Мормарев, пожела успех на всички номинирани участници в конкурса и препоръча да не се притъпяват бодлите на критичното им мислене.

Актрисата Ангелина Славова прочете избрани откъси от 20-те номинирани финалисти, дошли от цялата страна, а Иво Сиромахов направи своеобразна анкета сред всички номинирани.

Журналистът Бойко Василев пожела на участниците да не загърбват трудолюбието, разчитайки само на вдъхновение.

Здравка Евтимова пък разказа колко много автентично чистосърдечие е открила в произведенията на младите автори.

В тържеството участваха и педагози, дошли от цялата страна за финалния кръг на конкурса. Много от тях се изказаха за усъвършенстване на хуманитарното обучение в училищата.

Напишете коментар