За седми път – “БОДЛИТЕ НА ТАРАЛЕЖИТЕ”!

На 15 септември за седми пореден бяха раздадени наградите в ученическия конкурс “Бодлите на таралежите”, организиран от фондация “Братя Мормареви”.

През изминалите години вече няколко десетки ученици и техни любими преподаватели получиха парични награди от фондацията, носеща името на нашите големи сценаристи Братя Мормареви. Тази година с първа награда за есе се окичи 13 годишната Цветина Пенева от Карлово, а за разказ голямата награда получи 17-годишната Бианка-Мария Желязкова от Карнобат.

С втори награди – съответно за есе и разказ, бяха отличени 15 годишната Мария Страшилова от София и 17-годишната Зара Ранчева от Карлово.

Наградените творби, определени от жури в състав: Христо Кьосев, Калин Терзийски и Бойко Ламбовски, са съответно:

Есетата “Нова книга ли?”, “Отново за детството” на Цветина Пенева, и “Лудият и лудостта” на Мария Страшилова в категория “есе”;

“Лехата, където Бог чува молитвите” на Бианка-Мария и “За една баница със сирене” на Зара Ранчева в категория “разказ”.

Специално за награждаването пристигна Катя Пенчева – незрящо момиче от „Защитени жилища Карнобат”, вдъхновила Бианка-Мария за творбата й.  Награди получиха и преподавателките Денка Димитрова от Карнобат, и Росица Иванова от Карлово. Част от наградите връчиха: Уляна Пачева – съветник в Комисията по образование и наука в Народното събрание и Красимира Александрова – главен експерт в Министерство на образованието и науката.

Наградите (парични премии и грамоти) бяха връчени от известния социолог Кънчо Стойчев – син на Марко Стойчев, единият “брат” от прочутия тандем Братя Мормареви.

Напишете коментар