Резултати от Четвъртия национален конкурс „Бодлите на таралежите”

Уважаеми, приятели, вече са ясни резултатите от Четвъртия конкурс „Бодлите на таралежите”, в който се включиха отново участници от цялата страна със своето творчество. Въпреки ожесточената конкуренция наградите са само четири, и те станаха достояние този път на дами. Първите награди спечелиха Ралица Иванова от Силистра и Велина Попова от Велико Търново.  Двете участнички получиха наградите си съответно – първата в категория „Разказ”, за „Вълшебството на дъгата” и втората в категория „Есе”, за „Европейци сме ние…” и цикъл есета,  от управителя на фондацията Кънчо Стойчев, син на покойния Брат Мормарев – Марко Стойчев.

Кънчо Стойчев отбеляза също, че прави добро впечатление грамотността на младите автори на фона на изпростяването на групи и институции в страната.

С втора награда за разказа „Парадоксално” беше отличена Лия Треновска, а за есето си „Краят на света” – Доротея Михайлова.

Уникалността на конкурса бе подчертана и тази година с връчването на призове на любимите преподаватели на лауреатите. Ралица Иванова изтъкна приноса на учителката си Ваня Игнатова, а Велина Попова направи същото за преподавателката си Паунка Иванова. Двете педагожки получиха специални награди от фондацията.

Журито в състав Алек Попов, Виза Недялкова, Георги Константинов, Димитър Шумналиев и Панчо Панчев – Дядо Пънч обърна внимание, че добри разкази са създали също така Василена Стамболийска от Варна, Гергана Маркова от Благоевград, Кристиана Димитрова от София, Кристина Пейчева от Шумен, Мария Атанасова от Силистра, Мария Страшилова от София, Милотин Бараков от Русе, Милена Петрова от София, Ния Цанева от Русе, Ралица Колева от София, Михаил Бояджиев от София и др. В категория есе пък бяха отбелязани работите на Виктория Малева от Шумен, на Дамяна Радионова от Русе, на Димана Костадинова от Казанлък, на Иванела Лазарова от Габрово, Йоана Караджова от Пазарджик, Лилия Георгиева от София, Михаил Драганов от Пловдив, Петя Трънска от Кнежа, Светослава Тодорова от София, Траяна Милчева от София, Теодора Петрова от Сливен, Христина Димитрова от Плевен, Ян-Николай Лечев от Варна, и др.

На наградените честито! На останалите – не унивайте – бъдещето е пред вас, то принадлежи на упоритите и амбициозните.

Напишете коментар